Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Biologisch Varkensbedrijf Neimeijer

‘Het is ontzettend genieten met kinderen op onze biologische varkensboerderij.’ ‘Hoe sommigen met de vinger op de neus uit de auto stappen en na enkele minuten al volop aan het genieten zijn van alles wat ze zien en horen.’ Een varken dat zo maar van zich af poept. Het harde geknor van de moeder die haar biggetjes laat drinken. Of wat denk je van die varkens die lekker in het stro aan het spelen zijn.

Weet je dat er veel meer van een varken komt dan vlees? Op een speelse manier kijken we wat we elke dag gebruiken waar varken in zit verwerkt. Op een varkensboerderij is van alles te beleven en doen. Wat denk je van biggetjes aaien, brokjes geven of voelen hoe sterke snuit het varken heeft.

Niets moet, alles mag. Het mooie aan het rond scharrelen op de boerderij is dat kinderen grenzen verleggen, gemotiveerd raken en bijzonder trots kunnen zijn op de kleine dingen die zij doen. Help jij de boerin varkens voeren en kruiwagen vullen met schoon stro?

Tijdens het bezoek krijgen de kinderen een overalletje aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleren schoon blijven, maar zo zijn ze toch net iets meer een ‘boer of boerin’.

Zie ik je snel op ons bedrijf?

Groet boerin Nieske

GOED OM TE WETEN:
• Per fiets is ons bedrijf goed te bereiken voor scholen uit Heino, Lemelerveld (ca. 6,5 km) en Raalte (ca. 9 km)

Biologisch Varkensbedrijf Neimeijer

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    partners