Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Aanmelden boerderijles

Basisonderwijs
Voor de roostering en promotie van boerderijeducatie werkt Boerderijeducatie Salland-Vechtdal samen met Stichting de Ulebelt een organisatie voor Natuur- en Milieueducatie (NME) in Deventer. 

Hoe werkt het?

 1. Kijk op de website bij ‘Onze Boeren’ en maak een keuze voor een educatieboer(in) in de buurt van de school. Er staat op de site een beschrijving van wat iedere educatieboerderij te bieden heeft.
 2. Klik vervolgens op de aanmeldknop ‘Aanmelden boerderijles’ bovenaan de pagina in de menubalk.
 3. Klik op de bovenste link als het gaat om een school in Deventer, Raalte, Olst-Wijhe en Dalfsen.
  Klik op de onderste link als het gaat om een school uit Hardenberg of Ommen.
 4. Maak een eigen schoolaccount aan en log in om een boerderijles te kunnen boeken (zoeken op doelgroep, plaats, datum / naam boerderij). Let op: scholen uit Deventer hebben al een account via de Ulebelt en hebben daarvoor ook inlogcodes ontvangen via de NME-contactpersoon.
 5. Via dit account kun je je boekingsoverzicht inzien, een boeking wijzigen of annuleren en nieuwe boekingen doen.
 6. Boekers ontvangen een bevestigingsmail met naam en adresgegevens van de educatieboer, datum & tijd bezoek en link naar lesmateriaal die gebruikt kan worden om de les voor te bereiden op school.
 7. Uiterlijk 2-3 weken voor het bezoek hebben school en boer contact over de exacte inhoud van het programma en om praktische zaken te regelen.

Praktische informatie:

 • Er staan in het boekingssysteem 4 programma’s beschreven: voor de kleuters, groep 3-4, groep 4-5 en groep 7-8. Deze kunnen het hele jaar door geboekt worden.
 • Lesmateriaal ter voorbereiding/verwerking van het boerderijbezoek nu vast inzien?  Klik hier om de handleiding voor de leerkracht te kunnen downloaden.
 • Duur programma: circa 2 uur excl. reistijd.
 • Kosten: € 50,- per boerderijbezoek. De school ontvangt na het bezoek een factuur van Boerderijeducatie Salland-Vechtdal. Een boerderijbezoek in de Dutch Food Week (half oktober), tijdens de Nationale Buitenlesdag (begin april) is gratis. Ook is boerderijeducatie gratis als een school meedoet aan het Nationaal schoolontbijt begin november en het ontbijt komt nuttigen op een boerderij gecombineerd met een boerderijles. Voor deze acties geldt maximaal 1 per boer. Informeer hierover bij de educatieboer bij wie u wilt boeken.
 • Vervoer naar de boerderij moet zelf worden geregeld. Sommige bedrijven liggen op fietsafstand.
 • Annuleringsvoorwaarden: een les verplaatsen of annuleren kan nog tot 48 uur voor het bezoek. Voor  bezoeken die binnen 48 voor aanvang worden geannuleerd worden de kosten door gefactureerd.
 • Corona-beleid: uiteraard volgen de educatieboeren de algemene richtlijnen en op dat moment geldende maatregelen.

Voortgezet Onderwijs of BSO
Voor deze doelgroepen loopt de reservering rechtstreeks via de educatieboer. Zoek een educatieboerderij in de buurt en overleg met de boer over programma en prijs.

Contact
Bij vragen over de roostering kan je contact opnemen met Maike Nelissen, Stichting Ulebelt, mail: m.nelissen@ulebelt.nl

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

partners