Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Arrangementen

Hoe ziet een boerderijles er uit?
Boerderijeducatie Salland-Vechtdal biedt interactieve lesprogramma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs variërend van anderhalf tot twee uur op het boerenbedrijf. Voorbereidend lesmateriaal in de klas is inbegrepen bij het programma. Wil je graag dat ‘jouw boer(in)’ ter voorbereiding op de praktijkles een keer op school komt? Ook dat is mogelijk!

Tijdens het boerderijbezoek laten onze educatieboeren de dagelijkse praktijk zien op hun bedrijf. De boerderijles draagt bij aan de ontwikkeling van praktische vaardigheden, zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken. In samenspraak met de leerkracht wordt de inhoud van het lesprogramma bepaald om zodoende aan te haken bij de kerndoelen die in het onderwijs gesteld worden. Belevend leren is het motto, dus de scholieren zullen ook zeker hun handen uit de mouwen moeten steken!

Plan je boerderijbezoek
Een bezoek aan een boerderij is gemakkelijk te reserveren. Door op de knop hiernaast te klikken, kom je terecht in het reserveringssysteem. Scholen die al inlogcodes hebben, kunnen met die gegevens een les boeken. Scholen zonder inlog, kunnen zich hier meteen registeren en vervolgens ook een les reserveren.

Tarieven
Een boerderijles voor groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs kost € 50 per les per schoolklas.
De lessen voor deze doelgroep zijn rechtstreeks via deze website te boeken.
Voor overige doelgroepen kan de school rechtstreeks contact zoeken met de educatieboer. Ook aan deze lessen zullen kosten verbonden zijn. Informeer hiernaar bij de betreffende educatieboer.

Annuleren
Een boerderijles kan tot 48 uur voor aanvang van het bezoek kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen 48 uur voor het bezoek of bij ‘no show’, zal het volledige tarief in rekening worden gebracht.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

partners