Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Melkveebedrijf en Kalverhouderij Aarnink

Welkom bij melkveebedrijf en kalverhouderij Aarnink
Ons familiebedrijf is in 1998 gekocht van een stoppende boer. Wij (Vincent en Mireille Aarnink) zijn in 1998 begonnen met melkkoeien en in 2012 is er een rosé kalvertak bijgekomen. We boeren met heel veel plezier samen met onze kinderen Robbin en Lian Aarnink.

Het melkvee
We hebben ongeveer 100 melkkoeien die in een ligboxenstal worden gemolken door twee melkrobots. De stal is voorzien van koe matrassen, mestrobot, ventilator en een heerlijke koe borstel. Het jongvee blijft op ons bedrijf totdat ze geen melk meer krijgen, dan gaan ze naar een jongvee opfok bedrijf. Ze komen terug voordat ze hun eerste kalf krijgen. De melkveekalfjes zitten de eerste 20 dagen in een verrijdbaar eenling boxje en daarna gaan ze in een groepshok op stro met een drinkautomaat waar ze drie keer per dag zelf hun melk op kunnen halen.

De rosé kalveren
We hebben ongeveer 540 rosé kalveren in een gesloten bedrijf. Dat wil zeggen dat de kalfjes van de melkveehouder tussen de 14 en 30 dagen oud bij ons komen en zowel de opfok als de afmest periode op ons bedrijf blijven. De kalveren gaan naar de slacht als ze 8 maanden zijn, dan worden ze jong rosé kalveren genoemd. In onze opfok werken we met drinkautomaten waar de kalveren in grote groepen lopen en zelf drie keer per dag hun melk op kunnen halen en we hebben bij alle kalveren (zowel de opfok als de afmest stallen) groene vlag (zachte rubberen kappen) op de roosters. Ook voldoen we met onze kalvertak aan het ‘Beterleven 1 ster keurmerk’ van de dierenbescherming.

We geven jullie graag een rondleiding en uitleg over ons bedrijf, dus kom gerust een kijkje nemen met je klas.

GOED OM TE WETEN:
• Op fietsafstand voor scholen uit Wesepe en Schalkhaar
• Wij zijn per OV goed te bereiken voor scholen uit Deventer, Olst, Raalte en Heeten
• I.v.m. bouwwerkzaamheden is het helaas niet mogelijk om in 2020 een les te volgen bij dit bedrijf

 

Melkveebedrijf en Kalverhouderij Aarnink

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    partners