Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Educatieboerderij Bouwfink

Wij zijn Jan en Yvonne en samen met onze drie kinderen wonen en werken wij op ons melkveebedrijf in Slagharen. Doordat kinderen steeds minder bewust zijn waar hun voedsel vandaan komt, geven wij boerderijeducatie lessen. Wij doen dit ook om het boerenleven te laten zien. Deze excursie is niet alleen een leuke, maar ook zeker een leerzame ochtend.

Programma-opzet: Het interactieve programma duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit een introductie, rondleiding, roulerende opdrachten en een afsluiting. De kinderen leren op hun eigen niveau waar hun voedsel vandaan komt. We starten om 9.30 uur zodat wij eerst zelf de verzorging van onze dames kunnen doen. Tijdens het bezoek krijgen de kinderen en begeleiding natuurlijk ook wat te drinken.
De kinderen steken de handen uit de mouwen en helpen boer en boerin. Door allerlei opdrachten kunnen zij zelf de boerderij ervaren. Zelf doen, voelen, ruiken, horen en beleven: een ervaring om nooit te vergeten. En… Hoe meer vragen hoe beter! Het programma is inpasbaar bij verschillende schoolthema’s. Alle programma’s sluiten aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs. We hebben een training gevolgd voor het geven van boerderijeducatielessen aan kinderen.

Een boerderijbezoek is een aanrader als uitje tijdens een schoolkamp of projectweek en als u uw eigen lunch meeneemt kunt u deze gezellig bij onze dames opeten!! Wij zorgen dan natuurlijk voor een glaasje melk erbij! Wij zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband “Boerderij Educatie Salland-Vechtdal”. We voldoen aan alle eisen die er van een educatieboerderij gevraagd worden.
Als u een bezoek aan ons geboekt heeft via de site van “Boerderij Educatie Salland-Vechtdal” krijgt u duidelijke instructies en digitaal materiaal voor in de klas. Afhankelijk van de wensen van de leerkracht kan het educatiebezoek worden aangepast.

Bent u al nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust even een kijkje op onze website en/of op onze facebookpagina Educatieboerderij Bouwfink.

Met vriendelijke groet,
Familie Bouwhuis

GOED OM TE WETEN:
• Ons bedrijf ligt op loop- of fietsafstand van Slagharen (ong. 1,5 km)
• Met de auto goed bereikbaar voor scholen uit Hardenberg en Dedemsvaart (max. 10-12 min. rijden)
• Goed bereikbaar voor scholen uit Hoogeveen (15 min. rijden). Voor scholen uit Drenthe zijn we aangesloten bij De Boer op Noord.
Boekingen lopen via de site van de Boer op Noord via deze link.

Educatieboerderij Bouwfink

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    partners