Melkveebedrijf Hunneman VOF

Over Melkveebedrijf Hunneman VOF

Lid geworden in januari 2020

Escape the Classroom!

Ons gezinsbedrijf bevindt zich aan beide kanten van de Cellenweg. In Heeten én Nieuw-Heeten. De Cellenweg is de dorpsgrens. De boerderij aan de Cellenweg 12 is gebouwd in 1922. Wij, Wilko en Nandine Hunneman, hebben het voorrecht om hier als 3e generatie te mogen boeren. Met onze kinderen wonen en werken we met veel liefde, voor dier, mens en natuur op onze boerderij.

Dagelijks verzorgen wij ongeveer honderd koeien. De koeien lopen bij ons in de zomer in de wei. We hebben 2 robots die onze koeien melken. Graag willen wij met jou delen hoe wij de koeien en kalveren verzorgen op ons bedrijf. Hoe het vroeger ging én hoe het nu is. Onze deur staat open voor iedereen. Voor de basisschool geldt dat we de kinderen spelenderwijs willen leren wat er op de boerderij gebeurt.

Naast de koeien laten we je ook graag zien wat er aan natuur op ons erf te vinden is. Zoals planten, bomen, vogels en insecten. Vanaf het voorjaar is er van alles te zien. Onze akkerranden zijn bijvoorbeeld erg in trek bij de insecten.

We proberen op een duurzame manier melk te produceren. Dit doen we o.a. door zelf stroom op te wekken. We leggen je graag uit hoe dat werkt met zonnepanelen en kringlopen op ons bedrijf.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze boerderij, dan ben je van harte welkom om het met eigen ogen, neus, handen en voeten te beleven. We vinden het belangrijk om onze deuren te openen voor iedereen die graag meer wil weten.

GOED OM TE WETEN:
• Wij zijn per fiets makkelijk bereikbaar voor scholen uit Heeten, Nieuw Heeten, Haarle, Holten, Okkenbroek, Dijkerhoek, Mariënheem en Raalte
• We hebben voldoende parkeergelegenheid op ons erf
• We wonen ca. 1,5 km van vakantiepark Sallandshoeve met speeltuin en eetgelegenheid
• en ca. 5 km van kinderboerderij Dondertman met speeltuin en eetgelegenheid (entree € 4,-)

Bijzonderheden

Melkveehouderij Hunneman VOF
Nandine Hunneman
Cellenweg 3
8112 PC Nieuw-Heeten
Tel. 06-10500957
nhunneman@gmail.com

Website: www.melkveehouderijhunnemanvof.nl

Facebook Melkveehouderij Hunneman

EDUCATIEBOERDERIJ VOOR:
• Basisonderwijs
• Voortgezet onderwijs
• BSO

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's