Welkom op de website van Boerderij Educatie Salland

Bij Tjoonk

Bij Tjoonk is een boerderij met runderen, schapen en een kwekerij op landgoed de Bannink in Deventer. De boerderij wordt gerund door Jeroen en Marleen Spikker.

We zijn er trots op dat we de vierde generatie Spikker zijn die het land rondom de boerderij mag bewerken. Bij het werk op de boerderij hebben we hulp van mensen voor wie een reguliere baan (tijdelijk) te belastend is. Meestal wordt de term zorgboerderij voor ons type bedrijf gebruikt. Wij vinden dat geen goede naam en kiezen ervoor om de term leer- en werkbedrijf te gebruiken, onze medewerkers komen immers naar hun werk en ontwikkelen zich op allerlei gebieden.

De boerderij is kleinschalig maar heeft een productiedoel. Wij fokken kalfjes op voor de melkveehouderij en hebben daarnaast ossen (gecastreerde stieren) voor de vleesproductie. Onze schapen krijgen jaarlijks lammetjes, die als ze oud genoeg zijn verkocht worden voor de consumptie of fokkerij. Onze kwekerij van een halve hectare heeft vooral een leerdoel. Onze medewerkers leren over planten/groententeelt en we geven regelmatig smaaklessen met de producten uit de kwekerij.

Het is onze ambitie zo duurzaam mogelijk te produceren, hoe we dat doen laten we graag zien! We hebben leuke lessen ontwikkeld op het gebied van dierhouderij en akker/tuinbouw. Je bent van harte uitgenodigd voor een boerderijles op ons bedrijf.

GOED OM TE WETEN:
• Wij kunnen alle werkdagen boerderijeducatie aanbieden
• Wij zijn goed bereikbaar per fiets voor scholen vanuit Deventer, Bathmen en Lettele
• Wij zijn goed bereikbaar met de bus (halte op 5 minuten loopafstand)

Bij Tjoonk

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    partners