Stegink Biologische Varkens (Piggy’s Palace)

Over Stegink Biologische Varkens (Piggy’s Palace)

“Volgens mij heb je fans’’, roept de lerares naar een van haar leerlingen uit groep 7  die twaalf snuffelende biggen rond haar benen heeft staan. “Maar ze doen vast niks…’’, zegt ze met een vragende blik naar de eigenaren van de biggen, Paula en Erik Stegink. Paula schut geruststellend haar hoofd.

Kinderen betrekken bij varkens
Het eerlijke verhaal is een verhaal van creativiteit en vernieuwing. Piggy’s Palace: een biologische varkenshouderij met 100 zeugen en 800 vleesvarkens in Raalte en een traditionele varkenshouderij in Bathmen, met 500 zeugen en 2000 biggen, waarvan er 150 buiten komen.

Op beide bedrijven kunnen scholen een programma doorlopen met daarbij een zoektocht met spelelementen hoe varkens gehouden worden. Vragen zoals; ‘waar zit nu de bal gehakt bij een varken of is slachten niet heel eng?’ komen aan de orde.

Voor kinderen is het machtig om een boer op klompen vragen te stellen maar ook door middel van een spelelement tussen de varkens ervaringen op te doen. Aan het eind van het spel zijn er dan altijd verrassingen.  Wie is “Beste boer(in) van Piggy’s Palace”? Waarbij er een extra verrassing voor alle kinderen is.

GOED OM TE WETEN:
• Goed bereikbaar per fiets en auto (voldoende parkeergelegenheid)
• Bushalte op 300 meter van de boerderij

 

Bijzonderheden

Stegink Biologische Varkens
Paula en Erik Stegink
Drosteweg 8
8101 NB Raalte
Tel. 06-53509938
paula@piggypalace.eu

Website Piggy’s Palace
Facebook: Piggys Palace
Twitter: @piggypalace

EDUCATIEBOERDERIJ VOOR:
• Basisonderwijs
• Voortgezet onderwijs
• BSO