Boerderij Den Smitshof

Over Boerderij Den Smitshof

Aan de rand van het mooie Salland ligt een dal en daardoor heen meandert de rivier de Vecht. Heel lang geleden hebben de Trechterbekers er de eerste huizen gebouwd. Ze leefden van de visvangst uit de rivier en verbouwden graan op de hooggelegen gronden.

Op de woeste gronden iets verder van die rivier ligt onze boerderij. Honderd jaar geleden werd deze door opa Smit gebouwd. Hij hield er een paar koeien, verbouwde jappels, mangels en graan. De woeste grond is inmiddels allemaal ontgonnen en heide heeft plaats gemaakt voor grasland. De kleinzonen van opa Smit hebben de boerderij verder uitgebreid.

Nu melken wij er 55 MRIJ koeien. Maas Rijn IJssel vee is een oud Hollands ras en ze zijn roodbont van kleur. Het zijn prachtige dikke dames die in de kruidenrijke weilanden rond de boerderij lopen. In de lente en de zomer worden er kalfjes geboren, ze mogen een poosje bij hun moeder blijven.

Trek je laarzen aan en kom kijken hoe leuk koeien zijn. Dan lopen we samen door de wei en maak je kennis met mijn grootste vriendinnen. We praten wat over koetjes en kalfjes, we plukken bloempjes, wroeten in het zand of prikken in mestflatten.

Ga je mee naar buiten?

GOED OM TE WETEN:
• Wij zijn goed bereikbaar per fiets (0-8 km) voor scholen uit Oudleusen, Nieuwleusen, Dalfsen, Hoonhorst, Vilsteren, Ommen en Witharen
• Per auto zijn wij goed bereikbaar voor scholen uit Lemele, Lemelerveld, Heino, Rouveen, Hasselt, Zwolle, Balkbrug en Dedemsvaart
• Op ca. 800 meter van de boerderij is een bushalte

Bijzonderheden

Boerderij den Smitshof
Karin Godeschalk
Slagweg 7
7722 TX Oudleusen
Tel. 06-20121878

Website Boerderij den Smitshof

EDUCATIEBOERDERIJ VOOR:
• Basisonderwijs (groepen 5 t/m 8)
• Voortgezet onderwijs
• Beroepsonderwijs
• BSO